Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям проблем

Привет колеги!
    Преди 2 3 седмици колата ( 145 1.6тс 97г. ) Започна да издава странни звуци откъм лявата част на двигателя погледнато отпред. Звука беше нещо като ритмично циф-кане. Но днес това "цифкане" се засили стана по плътно, пак ритмично и върви с оборотите и все едно нещо отвътре чука някъде. До тук "добре", но в момента звучи все едно карам прегракнал харли... Все едно изпуска газове отнякъде и то от голяма дупка. :Х Вече започвам да си мисля - от спукан блок до глава и какво ли още не
    Утре ще кача клипче да добиете по голяма представа за звука. Някой някаква идея какво може да е станало - за да се подготвя психически докато я закарам на майстор?
    sigpic
    145 1.6ts 16v 97г.

гарнитура на колектор ? или направо колектор

Comment

Незнам колега. Като отворя капачката за маслото и се чува по силно или поне така ми се струва.
      Ето и видеото:https://www.youtube.com/watch?v=NfyI...ature=youtu.be
      Снимах и отблизо за да се види как вибрира мотора. Като подавам газ и се чуват детонации (патка отпреде :Д)
      Едит: Звука е доста по басов но телефона не можа да го запише.
      Едит2:Значи целия мотор се тресе ауспуха и той, не пуши, но мирише на бензин и патка.
      Last edited by roshaf; d.m.y г., 15:31.
      sigpic
      145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Така,че ти трака вариатора трака.Има ли газ колата,като подаваш газ пъне ли се,дави ли се.Пробвай докато работи да дръпнеш смукателния колектор към теб,понеже от това паткане дето описваш може да е гръмнало в колекторите и да са се извадили гумените опръстени дето съединяват двете части на всмукателя.Също така свали металния щит на изпускателния колектор и огледай по-обстойно да не би там да е избила гарнитурата или да се е сцепил самия колектор.

Сетих се още нещо.Там където ти е буксата на датчика на разпределителния вал трябва да влиза едно маркуче в всмукателния колектор я погледни дали си е на мястото.
        Last edited by ivailo rachev; d.m.y г., 15:46.
        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Купих я с тракащ вариатор преди 5 години и така си я карам - не е той. Щита го свалих сутринта но там нищо не се вижда. Мисля, че се дави и на бензин и на ??газ?? . Звучи така все едно е двуцилиндров мотор от онези чопари големите - думдумдумдум освен това думкане се чува и чукането с което започна всичко (не е характерното вариаторско то спираше след 2 3 мин работа и беше по тихо) то не е точно звук от метал ами едно притъпено такова.. А в началото само правеше вът вът вът . Сега ще проверя смукателя и маркучето както ми казахте.
          sigpic
          145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Давенето и паткането най-вероятно са от бедна смес,значи някъде смуче въздух.Като провериш тези неща пиши.
            Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
            Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Всички маркучи са си на място, а всмукателния колектор е омаслен отдолу но иначе всичко си е на място по него. Помолих един комшия да я запали и ми се стори, че при палене пропушва леко през една от заварките на изпускателя. но пък паткането сякъш е около всмукателя Ако е нещо по сериозно вътре в двигателя я бутало или нещо такова трябва ли да светне лампата за маслото?
              Едит: Мирише на бензин - лошо изгаряне? По късно ще проверя и свещите :х
              Last edited by roshaf; d.m.y г., 16:41.
              sigpic
              145 1.6ts 16v 97г.

Comment

Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
                Всички маркучи са си на място, а всмукателния колектор е омаслен отдолу но иначе всичко си е на място по него. Помолих един комшия да я запали и ми се стори, че при палене пропушва леко през една от заварките на изпускателя. но пък паткането сякъш е около всмукателя Ако е нещо по сериозно вътре в двигателя я бутало или нещо такова трябва ли да светне лампата за маслото?
                Едит: Мирише на бензин - лошо изгаряне? По късно ще проверя и свещите :х
                Ако е бутали или друго подобно, ще ти светне лампата за сервиз (оранжев чайник

Comment

Ако е бутало няма да светне нищо, докато не "светне" целия мотор. До колкото може да се чуе от клипа, на мен ми звучи като спукан изпускателен колектор или заминала гарнитура. От там може да имаш много измислени показания на ламбдата и от там детонации в смукателния. Разбира се може и да е нещо по-сериозно, но не мога да съдя за силата на звука и тн от клипа.
                  Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                  Fiat Brava JTD

Comment

Пробвай с изключена букса на соленоида дали има разлика, а чека свети ли, някакви грешки има ли записани.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
                      Ако е бутало няма да светне нищо, докато не "светне" целия мотор. До колкото може да се чуе от клипа, на мен ми звучи като спукан изпускателен колектор или заминала гарнитура. От там може да имаш много измислени показания на ламбдата и от там детонации в смукателния. Разбира се може и да е нещо по-сериозно, но не мога да съдя за силата на звука и тн от клипа.
                      Колега ша ма звиняваш ама съм минал по тоя път...издухано бутало, съответно нулева компресия в съответния цилиндър и искрящо светване на оранжевичката лампа на "чека", но едва ли точно аз трябва да ти обяснявам това

Comment

Нищо не свети по таблото. Утре ще пробвам да изключа буксата на вариатора. Значи 1во тоя ритмичен звук се появи после се засили и се появи чукане при подаване на газ и следствие на 1-вите проблеми след детонация или нз кво се е пре*бал изпускателя. Утре ще прегледам и свещите.. А до края на седмицата отива на доктор.
                        А под чек лампата имате предвит тая лампа дето изобразява инжектор ли?
                        sigpic
                        145 1.6ts 16v 97г.

Comment

На мен ми прилича на избила свещ.
                          Ако е пробило бутало, ще изхвърли щеката за маслото.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Да не плаша колегата,но моето JTD звучеше по почти същия начин. Като му източих антифриза беше пълен с масло а гарнитурата на главата беше разслоена,прегорена и се разпадна
                            Last edited by Black Power; d.m.y г., 22:49.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                              На мен ми прилича на избила свещ.
                              Ако е пробило бутало, ще изхвърли щеката за маслото.
                              Тонов,има много потенциал в тебе-свещ му е проблема в предвид телефонната диагностика

Comment

Working...
                              X